Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 19., péntek

A keszthelyi tokhal és a töreki bab is a Balaton Gasztrotérképén!

A szakemberek idén is kiválasztották a legjelentősebb balatoni gasztro alapanyagokat, amik ezentúl még nagyobb figyelmet kapnak a régió legjobb éttermeiben.

A Balatoni Gasztrotérkép kezdeményezés keretében tavaly választották ki a régió szakemberei először azokat a balatoni alapanyagokat, amik meghatározóak a Balaton gasztronómiájában. Olyan szempontok szerint hozták meg a döntést, mint a kiemelkedő, egyenletes minőség, a vendégek visszajelzései és a szállítási kapacitás.

2016-ban a vászolyi sajtra és a balatonfenyvesi angus marhára esett a választás, idén pedig a töreki bab és a keszthelyi tokhal lett a két befutó. Mellettük a nemesvámosi tökmagolaj, a vadhús és a balatoni rózsaburgonya is említésre került, mint kiemelkedő helyi alapanyag.

Balaton Alapanyaga 2017

Végre Nektek is elárulhatjuk, hogy mik lettek a 2017-es év "Balaton Alapanyagai", indul a kampányunk!!! Idén a keszthelyi tokhal és a töreki bab lett a győztes, a következő időszakban még biztosan sokat fogtok hallani ezekről az alapanyagokról! Nézzétek meg a kisfilmünket, rengeteget dolgoztunk rajta, reméljük Nektek is tetszik! Decemberben pedig irány a BALATON, több mint 25 étteremben kóstolhatjátok meg az év alapanyagaiból készült ételeket!!!!Alsóörs Marina, Bistro Sparhelt, Bock Bisztró Balaton, Château Visz Hotel & Restaurant, Fenyves Yacht Club, Gianpiero's Étterem, Gusto13 Bistro & Delicate, Káli Art Inn****, Kővirág – Étel, Ital, Ágy, Kreinbacher Birtok Somló, Laposa Birtok, Mala Garden Design Hotel and Restaurant, Márga Bisztró Csopak, Morzsa Bisztró, Neked Főztem Zánka büfé & gasztrokocsma, Nem Kacsa, Pántlika Pincészet, Pláne Badacsony borterasz, Sáfránkert Vendéglő, Terazza Bistro – Bar, Vígmolnár Csárda, Villa Kabala, Villa Vitae

Közzétette: Balatoni Gasztrotérkép – 2017. november 30., csütörtök

Forrás: Magyarország Kúl, Facebook

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!