Mire ad választ a horoszkópod? És mire nem? - Balaton Televízió hírportál

Mire ad választ a horoszkópod? És mire nem?

Ismerd meg magad! - a horoszkópok útjain és útvesztőin

Mennyi az esélye annak, hogy egy Boeing 747-es utasszállító landoljon a hátsókertedben?
No, pont ennyi esélye van annak, hogy ez a kapcsolat működjön. Két ellentétes jellem, két ellentétes életcéllal, merőben más szabadságvággyal.
Valami ilyen ellentétről olvastam a minap az egyik délután.
Egy kósza ötlettől vezérelve nekiálltam horoszkópokat nézegetni. Csupa szórakozásból. Még jó, hogy pont az idén lesz 30 éve, hogy együtt vagyunk.

Hát ennyit a horoszkópokról. Gondoltam elsőre. Aztán az elszürcsölt forró csoki után kíváncsi lettem. Mire? Mindenre. Jósolgattam magamnak, kártyát vetettem, kiszámoltam a számomat – 9 –es lett, azt hiszem – elolvasgattam, milyen is vagyok (a számmisztika szerint) mi a karmám, mi a gyerekeim karmája, mi a párom karmája, mit hoz a jövő, mit ígér a tél, mik a gyengéim, ki voltam 500 évvel ezelőtt……szóval ilyeneket.

Megtudtam, hogy kakas vagyok a kínai szerint, és valamiféle fűz egy kelta szerint. Persze, azt is megnéztem, hogy a párom meg berkenye, bár jó volna tudni, hogy miért nem éger, vagy mogyoró, mert igazából ezekkel a fákkal vagyok tökéletes viszonyban, nem holmi kis berkenyékkel…!

Szóval, mindent tudok magamról. Tudom az erényeimet, a hátrányaimat, hogy mivel és ki bosszanthat fel, milyen mély a lelkem, és hogy megrögzött hedonista vagyok.

Hát….főzni azt tényleg szeretek. Persze jókat enni is. Ami persze látszik is rajtam. Akkor hogy lehetek vonzó, ha látszik rajtam? Egyébként meg elég rejtélyes vagyok, de szociálisan érzékeny és minden titkok tudója….akkor hogy maradhatok rejtélyes? Megfontolt. Az tényleg. Kétszer meggondolom a tetteimet. Például, soha nem vennék lángolt kolbászt, ha a gépsonka az akciós.
Szóval tényleg mindent tudok magamról. Mindent, amit három óra alatt meg lehet tudni a netről. Gondolkodtam, hogy mit kell tudni rólam. Mit látnak a többiek, ha rám néznek és mit érez a párom ha mondjuk ő épp berkenye és aznap pont utálja az ő fűzfáját?
Mit kell tudni rólam? Csupa sokkal fontos dolgot. Ilyenek például, hogy:

 

– 14 éves korom óta tudok rétest sütni. Tényleg. Nem bolti réteslapból, magam gyúrom és nyújtom a tésztát. Nekem eddig még mindegyik kinyúlt. Lehet, hogy varázskezem van?
– Vannak rossz napjaim, akkor hat fogásos ebédet készítek. Vannak jó napjaim, akkor elintézem egy tejbegrízzel a vacsorát.
Persze ez csupán a hedonista alkatomra hajaz.
De még azt is tudni kell rólam:
hogy minden e-mailre válaszolok, szinte azonnal
hogy soha nem dohányoztam
hogy imádok írni
hogy utálom, hogy a gyerekem meg nem szeret olvasni
hogy kitartó vagyok, de meggyőzhető
hogy mindig bizakodó vagyok, és ha csalódás ér máris kész vagyok az újabb tervvel
stb. stb. stb.
Ezerféle vagyok.
Még másik ezer szeretnék lenni, de persze tudom, hogy ezer százalék, hogy az már nem lehetek. Néha megpróbálok kibújni a bőrömből, akkor persze azt hiszik, hogy valami bajom van. Pedig nincs, csak próbálkozom. Próbálok néha bak lenni, vagy majom, esetleg jó lenne kicsit a mogyoró bőrébe bújni, hogy az én berkenyém aznap szebben pillantson rám, azzal az újító jellemével.

Mással más lenne?
Mással kifinomultabb volna a kapcsolat? Egy hozzám passzolóval? Egy rákkal vagy egy másik bikával?
De nekem eszembe se jutott az elején megkérdezni, hogy milyen jegyben születtél.
Nekem minden kapcsolatom – az a két meghatározó – érzésből jött. Megérzésből. Hol egy mélyen ülő szempár varázsolt el, és odaadó rajongás, hol egy huncut tekintet, briliáns humorral vegyítve, sugárzó értelemmel karöltve. Hogy milyen jegy szülötte? Az volt a legutolsó.

Persze most, olvasva a jellemeket, szinte rájuk ismerek. De épp ezt szerettem és szeretem, mert olyan mások. Én is más voltam és vagyok mellettük.
Tehát mégis csak számít a bolygók állása? Mégis csak fontos fűzfa létem? Szerintem egy ébenfa is tud rétest sütni. Sőt, minden jegy szülötte tud rétest sütni. Csak nem mindegy, hogy neki mer-e állni. Meg van-e a bártorság, a mersz, meg van-e bennük a kudarc utáni újrakezdés lehetősége?

Így alakul át a horoszkóp elemzés a rétes sütés felé. Legalábbis egy bikának. Egy halnak szerintem eszébe sem jutott volna a jellemek közötti különbséget rétes nyújtásban mérnie.
De hát ezért vagyok bika. És Te?
Hogy állsz a rétessel?

Madarász Ildikó