A balatoni halak napját tartották

Nem csak halételekkel, de számos érdekes tudnivalóval is várták az érdeklődőket Gyenesdiáson, ahol első alkalommal rendezték meg a Balatoni Halak Napját a múlt szombaton. Az Első Balatoni Hal-, és Termelői Piacon folyamatosan fogyott a halászlé és a sült keszeg, de más finomságokat is kínáltak az érdeklődőknek.

 

Sorban álltak az emberek a halételekért  a sütödéknél Gyenesdiáson a Balatoni Halak Napján az Első Balatoni Hal-, és Termelői Piacon.

A kínálat változatos volt: fogast, gluténmentes hekket, harcsa gyrost és még harcsa csipszet is kínáltak az árusok.A keszeg népszerűsége töretlen a Balatonnál. Ezt fogyasztják ugyanis a planktonrákok, amelyek a halak táplálékát jelentik. Mint elhangzott, a Balaton életteret ad a halak számára. Az ételek élvezetén túl, érdekes ismeretekkel is gazdagodhattak a látogatók. 2013-óta megszűnt a kereskedelmi halászat a Balatonon, de a fogyasztókat a tó vízgyűjtőjének területéről ki tudják szolgálni friss halakkal.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Pisztráng és bor a tóparton

A mediterrán környezetben három napon át három színpadon váltották egymást a zenekarok, miközben a vendégek a Balaton-felvidék legjobb borait tesztelhették és a változatos módon elkészített

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250