A Balatoni Cápa lett a legjobb

A magyar sportszövetségek ismét megszavazták az év legjobbjait, ahol Rasovszky Kristófot, a Balaton úszó Klub kiválóságát választották az év nyíltvízi úszójának.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 58 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.
Az idei győztesek közül kiemelkedik a tájékozódási búvárúszó Balázs Péter 19. elsőségével, míg a curlinges Szekeres Ildikó 11. alkalommal, vegyes váltó partnere Nagy György, a teniszező Fucsovics Márton és a vitorlázó Érdi Mária tizedszer, a bridzsjátékos Fischer Brigitta, uszonyosúszásban Senánszky Petra, a sífutó Kónya Ádám és a sílövő Panyik Dávid egyformán kilencedszer bizonyult a legjobbnak.
Magyarország első egyéni téli olimpiai aranyérmese, a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, és a világbajnoki címet nyert Szilágyi Áron kardozó, Salim Omar tekvondós, valamint a vb-n és az Eb-n is verhetetlen kajakos Kopasz Bálint ugyancsak megtalálható a listán.
A multisport Európa-bajnokság további győztesei közül a tornász Kovács Zsófia, valamint a kenus Bragato Giada, Nagy Bianka kettős szintén az élen végzett  sportágában.
Labdarúgásban az RB Leipzig játékosa, Szoboszlai Dominik érdemelte ki az év legjobbja címet.
A legeredményesebb hazai klubok közül a Vasas hét, az Újpest hat, az MTK és a Ferencváros öt-öt, a Budapesti Honvéd pedig négy elsőséget mondhat magáénak.
Külföldi egyesület képviseletében hat versenyző zárt az élen.
Az olimpiai sportzágak legjobbjai meghívást kapnak az M4 Sport -Az év sportolója gálára, január 9-én a Magyar Állami Operaházba.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!