A Balaton első téli strandja - Balaton Televízió hírportál

A Balaton első téli strandja

A tél kellős közepén is lehetőségünk van rá, hogy szaunázás után megmártózzunk a magyar tenger vizében.

A szigligeti strand üzemeltetői gondoltak egy merészet és elhatározták, hogy lehetővé teszik az egész éves strandolást a Balatonon.

A balatoni fürdőzést eddig egyértelműen nyári programnak ismertük, ám a szigligeti strand most ezen az elképzelésen kívánt változtatni azzal, hogy megvalósította az egész éves strandüzemelést. Akár a tél kellős közepén is lehetőségünk van rá, hogy szaunázás után megmártózzunk a magyar tenger vizében.

A négy évszakos strandüzemeltetés feltételeit az idén ősszel megalkotott kiszolgálóépület teremtette meg, aminek tetőterében egész évben nyitva tartó szaunákat, zuhanyzókat, közösségi teret és napozóteraszt találunk. A fűthető épület Szigliget téli rendezvényeinek megszervezéséhez is hozzájárul. Ilyen például a hagyományos Újévi Csobbanás, a futóverseny és a süllőfesztivál. November közepétől pedig esténként kivilágított műjégpálya is várja itt a látogatókat.

A már hagyománynak számító Újévi Csobbanás azt a hiedelmet eleveníti fel, hogy aki mártózik egyet a tó jéghideg vizében az év első napján, az egész évben egészséges lesz.

Fotó: MTI / Varga György

Forrás: Magyarország Kúl