Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2025. szeptember 8., hétfő

Töltött padlizsán

Minél nagyobb a zöldség, annál jobb, hisz több fér bele, nincs annyi macera, és a végeredmény is mutatós. Nyáron a kiskertek ontják a tölteni való zöldségek tárházát. A spárgatök alkalmas arra, hogy nagyobb mennyiségű jól fűszerezett darált hússal töltsük, a cukkinit szeretjük sok paradicsommal, sajttal – pl. fetával – tölteni, míg a paradicsom kivájt belsejének jól áll mind a hideg – például zöldfűszeres túró – mind a meleg töltelék, úgy mint a  gombás ragú.

A padlizsán alkalmas töltésre is. Sokan azonban nem nagyon tudnak elrugaszkodni a darált hús-rizs variációtól, hisz sokan csakis ezt az egy opciót ismerik. Higgyük el, ha nem kerül mindenbe hús származék, attól még lehet nagyon finom és laktató.

A mai ajánlatom egy kicsit lecsóra emlékeztető, de alapjaiban több fajta zöldséget tartalmazó töltelék, amit előre megfőzve, felhasználva a padlizsán kikapart belsejét, friss fűszerezek felhasználásával készítettem el.

A tetejéről természetesen nem maradhat el a sajt sem, ami jelen esetben a márvány sajt, így koronázva meg, az alapjaiban vacsora ételnek számító főfogást.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

– 2 db közepes padlizsán

– 2 db paprika

– 2 db paradicsom

– gomba

– cukkini

– só, bors, fokhagyma

– 1 csésze bulgur

– 1 fej hagyma

 -1 ek. fűszerpaprika

– friss fűszernövények

– sajt, ízlés szerint – pl. márványsajt

A zöldségeket ízlésünk szerint állíthatjuk össze. A padlizsánokat félbe vágjuk, majd a húsuk egy részét kikaparjuk. A hagymán a zöldségeket megfuttatjuk, fűszerezzük,  hozzáadjuk a bulgurt, és egy csésze vízzel felengedjük. A kikapart padlizsánok belsejét sózzuk, és belekanalazzuk a zöldséges tölteléket, rámorzsoljuk a tetszőleges sajtot, majd forró sütőben megsütjük.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250