Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 30., kedd

Ismét Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

Huszonegy település több mint harminc csapatának részvételével, immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már negyedszer – Ábrahámhegy érdemelte ki.

Sportolásra alkalmas idő, de erős szél fogadta a mintegy 120 résztvevőt a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A 21 település csapatait Sárfalvi Péter helyettes államtitkár (EMMI Sportért Felelős Államtitkárság), Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója és Bartsch János, a programsorozat főszervezője köszöntötte. A legnépesebb mezőny a strandfoci-tornára jött össze, amelyen 14 csapat versengett a győzelemért. A döntőbe végül két somogyi együttes verekedte be magát, és Zamárdi 2-0-ra legyőzte a balatonberényieket.   

A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezúttal a révfülöpiek kerekedtek felül. A strandröplabda-tornán a balatonfenyvesiek Demeter András, Schrauff Júlia párosa szépen menetelt a döntőig, és a végső győzelmet is elhódította keszthelyi riválisa ellen. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén is Ábrahámhegy érdemelte ki Keszthely és Balatonlelle előtt.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két és fél hónapban.

 Az eredmények.

Streetball (8 csapat): 1. Révfülöp. 2. Gyenesdiás, 3. Balatonfenyves

Strandfoci (14 csapat): 1. Zamárdi, 2. Balatonberény, 3. Balatonederics

Strandröplabda (12 páros): 1. Balatonfenyves, 2. Keszthely, 3. Ábrahámhegy

Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Ábrahámhegy 29, 2. Balatonfenyves 27, 3. Révfülöp 16 pont.

A kosárra dobó verseny győztese. Nők: Haragh Zsófia. Férfiak: Fábián Szabolcs.

A kapura rúgó verseny győztese: Nők: Szekeres Réka. Férfiak: Szabó Márton.

A nyitóverseny győztese: Lutter Liza.

A helyi programszervezők közül 2018-ban Vági Gyula (Balatonakarattya), Sas Gábor (Balatonföldvár), Rédei Luca (Balatonszárszó), Visnyei Zoltán (Balatonfenyves) részesült elismerésben.  

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!