Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. szeptember 27., péntek

Pannon Várszínház

2024.09.16-án tartotta meg a Pannon Várszínház a szokásos évadnyitó sajtótájékoztatóját. A Pannon Várszínház esetében nagyon nehéz elválasztani az évad zárását és a nyitását, hiszen amint a klasszikus értelemben vett évad véget ér, már indul is a társulat a különböző nyári tájelőadásokra. Ez a 2024-es évben sem történt másképp. Összesen 33 előadást játszottak, és 6600 km-t tettek meg kollégáink a nyár folyamán, Gyulától a Balaton déli partjáig.

Az évadban 151 előadást játszottunk, 66.000 fő nézővel. A 2023/2024-es évadban 10 bemutatónk volt, amelyből 3 előbemutató.

A 2024/2025-ös évadunk mottója az ÖRÖM. Első bemutatónkat, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című musicalt már a nyár folyamán különböző helyszíneken játszottuk és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk. Emellett látható lesz – világpremierként – Peter Quilter Bestseller című komédiájának 3 szereplős változata Szelle Dávid rendezésében. Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából a Kulcskeresők című komédiát tekinthetik meg Gazdag Tibor főszereplésével, novemberi bemutatónkként. Februárban egy újabb ősbemutatóval készülünk. Márton László Jászai Mari feltámasztása című darabját visszük színre, Szelle Dávid rendezésében. A színmű a covid-járvány idején játszódik. Főszereplője, Viktória, középiskolai tanárnő, aki a gimnázium színjátszó szakkörét vezeti. A diákokkal közös színmű írása közben Viktória mindinkább azonosul Jászai Marival, még magánéletében is. Különösen Médeia-alakítása nyűgözi le. Viktória élete egyre inkább hasonlítani kezd Médeiáéhoz is. A mű a nagy komédiák nyomdokaiban jár. A humor a társadalmi problémák mély megéléséből, a tragikus helyzetek más szemléletű ábrázolásából táplálkozik, görbe tükröt tart elénk. Az évad utolsó bemutatójaként egy már klasszikus színdarab kerül a nézők elé, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiája, Vándorfi László rendezésében és főszereplésével.

2024/2025-ös évad tavaszán hagyományainkhoz híven megrendezésre kerül a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál.

Az évad folyamán kétszer lesz vendégünk a Juhász Anna Irodalmi Szalon a Hangvilla kávézójában. Az első alkalommal, 2024. október 27-én a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja, illetve a Bestseller kapcsán beszélgethetnek az előadások résztvevőivel és alkotóival az érdeklődők. Másodszor, 2025. április 27-én a Kulcskeresők, a Jászai Mari feltámasztása, illetve a Játék a kastélyban színművekről esik szó. A szalonrendezvények kezdési időpontja 19:30.

Budapesti vendégjáték sorozatot tervezünk a Bethlen Téri Színházban, ahol a fővárosi közönség 4 előadásunkat tekintheti meg 2-2 alkalommal. (Háy János: Én vagyok én, Örkény István: Kulcskeresők, John Fowles: A lepkegyűjtő, Márton László: Jászai Mari feltámasztása)

Szeptemberben szintén találkozhatnak velünk Budapesten, hiszen 28-án, szombaton az Erzsébet téri Állatvédelmi Pikniken veszünk részt, ahol évadunk első bemutatójából, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című musicalből láthatnak ízelítőt a jelen lévők.

Izgalmas feladatra készülünk 2025 első felében, hiszen a Finálé Produkciós irodával együttműködve aréna turnéra indul az ország nagyvárosaiba a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musical. Az előadás főbb szerepeiben Trokán Nóra, Szabó Kimmel Tamás, Novák Péter, Ekanem Bálint Emota, Fekete Linda, valamint a Pannon Várszínház valamennyi színésze lesz látható.

A Pannon Várszínház műsornaptárja már 2024 decemberéig elérhető a honlapjainkon. (https://pannonvarszinhaz.jegy.hu/)

Továbbra is várjuk sok szeretettel meglévő és új nézőinket a Pannon Várszínház valamennyi előadására!

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Pannon Várszínház

Az évadban 151 előadást játszottunk, 66.000 fő nézővel. A 2023/2024-es évadban 10 bemutatónk volt, amelyből 3 előbemutató. A 2024/2025-ös évadunk mottója az ÖRÖM. Első bemutatónkat,

tovább olvasom »

Fehér kassza, fekete kassza

A NAV ellenőrei egy, az előzetes kockázatelemzés alapján kiválasztott cég, egy kft. telephelyén tartottak próbavásárlást. Egy mécsest vásároltak, de az eladásról semmilyen bizonylatot nem kaptak.

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250