Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. október 22., kedd

Augusztusi csobbanás a Balaton legjobb strandján Gyenesdiáson

A nyár végéhez közeledve szeretnénk ösztönözni a vendégeket, hogy használják ki a forró augusztusi napokat és látogassanak el a Balatonhoz, Gyenesdiásra.

Egyre közelebb kerül a szeptemberi becsengetés, szinte már a fülünkben halljuk az első iskolai nap zsongását, így alig három hetünk maradt, hogy élvezzük a nyár élményeit.

Szerencsére még tombol a nyár, a hőség tántoríthatatlan, augusztus minden hátralévő napja szó szerint aranyat ér. A legjobb hely a felfrissülésre a Balaton part, a víz hőmérséklete kellemesen langyos, ideális egy frissítő csobbanásra.

A Nyugat-Balaton családbarát településén, Gyenesdiáson két kiváló strand várja szeretettel a vendégeket egészen az ősz kezdetéig. A Diási Játékstrand és a Gyenesi Lidóstrand évről-évre a legmagasabb 5 csillagos minősítést éri el a Kék Hullám Zászló strandminősítésen. A Diási Játékstrand ahogy az elmúlt években, úgy idén is megkapta a legtöbb pontot elérő strandként a Balaton legjobb strandja címet.

De nézzük miért is annyira jók Gyenesdiás strandjai!

Diási Játékstrand a Balaton egyik legszebb és legaktívabb strandja, ahol családbarát szolgáltatások, szórakoztató animációs programok ígérnek élményteli napokat. Gyerkőcökkel, babákkal érkezők számára lassan mélyülő homokos öböl, hatalmas játszótér, animátorok szervezésében játékos programok, sportversenyek, mini-diszkó biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást. Baba-mama szoba, melegvizes zuhany, értékmegőrző szolgálja a teljes kényelmet.

Aktív kikapcsolódást kedvelők számtalan sportolási lehetőség közül választhatnak szárazföldön és vízben egyaránt. Strandröplabda-pályák, strandfoci-, streetball pályák, teqball, asztalitenisz, tengó, petanque, szabadtéri sakk, malom és egyéb játékok, nyílt vízfelületen pedig vízilabdapálya, fejelő kapuk, vízikosár, és -röplabda, vízi aerobic tartja mozgásban a sport szerelmeseit.

A pihenni vágyók hatalmas fák árnyékában, vagy napozóstégen, homokos parton heveredhetnek el. Szórakoztatásról, információszolgáltatásról, programajánlatokról Strandrádió gondoskodik egész nap. A fentieken kívül sportszerkölcsönzők (vízibicikli, kajak, SUP), élménypark óriáscsúszdával, ingyenes internet, információs pont, színvonalas éttermek, büfék teszik teljessé a strandi szolgáltatásokat. Mozgáskorlátozottak számára strandi kerekesszék áll rendelkezésre.

Gyenesi Lidóstrand a település nyugati végében fekszik. Különlegessége a vízpartot ölelő páratlan természeti környezet, a bájos hidak, melyek a strand két részét kötik össze. A hosszan elnyúló homokos fövennyel rendelkező strand, sekély, lassan mélyülő vizével, árnyékos játszótereivel, csendes nyugalmával a kisgyermekesek Paradicsoma. A nagyobbak homokos strandfoci vagy strandröplabda pályán mutathatják meg tehetségüket, de természetesen az elmaradhatatlan vízi bicikli kölcsönzés is elérhető a strandon.

Mindkét strandnál ingyenes parkoló ad extra élményt a tökéletes naphoz.

Járjon utána és próbálja ki családjával, barátaival Ön is a Balaton legjobb és legszebb strandjait, Gyenesdiáson a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában!

További információ:

Tourinform Gyenesdiás
www.gyenesdias.info.hu

Programajánló:

Augusztus 18., vasárnap: 15. Festetics Vágta – a Nemzeti Vágta regionális előfutama (Faludi-sík)
Augusztus 20., kedd: Augusztus 20. a Dream Beachen (Diási Játékstrand)
Augusztus 20., kedd: Élmények a strandon – Nyárbúcsúztató (Gyenesi Lidóstrand)
Augusztus 22-25., csütörtök-vasárnap: Nyárbúcsúztató VW Bogár Találkozó (Caraván Camping)
Augusztus 23., péntek: Nyárzáró buli a Dream Beachen (Diási Játékstrand)
Augusztus 24., szombat: Élmények a strandon – Art Beach (Gyenesi Lidóstrand)
Augusztus 29. – szeptember 1., csütörtök-vasárnap: Legyen Sáros! – Offroad fesztivál (Gyenesdiás, Offroad pályák)
Augusztus 30., péntek: Szezonkosár Bevásárlónap a Gyenesdiási Piacon

Szeptember
Szeptember 6., péntek: Gécseg András alkotótáborának zárókiállítása (Községháza)
Szeptember 7., szombat (esőnap: szeptember 14): Gyenesdiási Szüreti Vígasságok – ünnepi préselés, szüreti felvonulás, színpadi műsorok (Piac)
Szeptember 13., péntek 18 óra: Traccsparti Grecsó Krisztiánnal – Kötetlen, laza (interaktív) beszélgetések (Községháza)
Szeptember 15., vasárnap: Csodaszarvas Fesztivál (Festetics Imre Élményközpont)
Szeptember 21., szombat (esőnap: szeptember 28.):  Gyenesdiási Burgonya Nap – burgonyavásár, főzőverseny, koncert, családi játszóház (Piac)
Szeptember 21., szombat 15 óra: Nyárzáró evezés a Kajaksziget csapatával (Diási Játékstrand)
Szeptember 27., péntek: Szezonkosár Bevásárlónap a Gyenesdiási Piacon

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

A türelem makettet terem

Ha a türelem, a festék és a ragasztó adott, a többi beszerezhető egy jó makettezéshez a NAV következő árverésén. Emellett megvásárolhatók még különböző távirányítós játékok

tovább olvasom »

TELT HÁZAS KONFERENCIA

„A küldetésünk egyszerű, mégsem könnyű. Egyszerűnek tűnik, mert ugyanazt a nyelvet beszéljük, de amikor az ember nem a kézilabdapályán mozog, akkor mindig mások az érdekek.

tovább olvasom »

Szólj hozzá!