A Balatoni Kör idén tizedszer hirdette meg Európa máig egyetlen strandétel versenyét. 40 különleges étellel neveztek be az Év strandétele versenybe.
Az Év strandétele díjat idén a balatonlellei Mesés BBQ & grill bisztró báránnyal töltött szőlőleveles káposztája nyerte
A legjobb strandbüfé étel az alsóörsi pisztácia pesztós lángos, az év stranddesszertje a gyümölcsös tarhonyapuding Zamárdiban, vega különdíjas a badacsonyörsi Patisszon kukoricahabbal és az év felfedezettje a Julcsi Kalácsoda Siófokról.
– A mezőny idén rendkívül erős, a kreativitás és az újítás szele mindenkit magával ragadott. Különösen izgalmas volt látni, hogy a helyi alapanyagok milyen szerepet kaptak a készítés során – emelte ki Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája, majd hozzátette, a verseny nemcsak a döntősöknek ad lehetőséget a megmérettetésre, hanem hozzájárul a balatoni gasztronómia fejlődéséhez is, felhívva a figyelmet a régió kulináris kincseire.
Kép forrás/ Heim Alexandra