A Balaton ihlette

A tárlatot, mint a Villa Filip Napok egyik eseményét Cseh Kornélné, a Százhalombattai Barátság Kulturális Központ nyugalmazott igazgatóhelyettese nyitotta meg.

A megnyitón a Százhalombattai Canticum Novum Kamarakórus közreműködött

– Érdekes, mély és őszinte kiállításon vagyunk, hiszen Margittai Adri kicsi korától festőművész szeretett volna lenni. Ehhez minden adottsága megvolt, mert dédszülei szintén művészek, a családi milliő is inspirálta, mégsem mindig bízott önmagában. De a bizonyíték látható itt is. Már fiatal korában feltűnt rajzkészsége, tudása, embersége, különböző festményeket, másolatokat grafikákat készített, közben a Magyar Televíziónál a Duna tévénél riporterkedett. Mindig emberek közelében volt és őket a szép oldalukról kereste, találta meg. Tisztelet minden felé, ami jó és szép – ez a legfőbb adottsága. A kiállítás rendezése számomra újszerű. Anakronisztikusnak gondoltam először és a Párizsi Szalon és az impresszionisták jutottak eszembe. Adri képei mégis egységesek, őszinték, emberiek, és kiegészítik egymást. Talán kérték, hogy egymás mellett lehessenek a kiállításon, hogy lelki és szellemi erőt adjanak, mert ezt árasztja minden alkotása. Legutóbbi képeit kék-zöldben a természet ihlette, a fókuszban a Balaton, amely maga a csoda. Ott van a nap sugara a szellő mozgása, az elillanó pillanat, amelyben élünk – mondta Cseh Kornélné.

Margittai Adrienn képeit a természet ihlette, elsősorban a Balaton

A megnyitón a Százhalombattai Canticum Novum Kamarakórus közreműködött. A kiállítás augusztus negyedikéig látogatható.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!