5 kilátó a Balaton északi partján, ahonnan a legszebb a panoráma - Balaton Televízió hírportál

5 kilátó a Balaton északi partján, ahonnan a legszebb a panoráma

Itt az idő, hogy túrabakancsot húzz, és felkeresd a legszebb balatoni panorámát kínáló környékbeli kilátókat.

Jókai-kilátó, Balatonfüred

Autóval érkezve Balatonfüredre, a Tamás-hegy alatt javasolt parkolni, innen oda-vissza mintegy 2,5 km séta a kilátó. A buszpályaudvartól oda-vissza kb. 6 km a táv, ami egy jó 2 órás rövidebb túra, alap edzettséggel is teljesíthető. Már a Tamás-hegyi kereszttől is extra kilátásban lesz részünk, de még egy kis gyaloglás, és ott is vagyunk a 317 m-es magasságra épített kilátónál, ahonnan igazi csúcsélményt ad a panoráma.

Fotó: Balaton Televízió

Eötvös Károly-kilátó, Szentbékkálla

Nem közvetlenül a Balaton-parton található, viszont, ha a Káli-medence leggyönyörűbb panorámáját keressük, akkor megtaláltuk. A kellemes túra keretében megközelíthető háromszintes Eötvös Károly-kilátó a 369 méter magas Fekete-hegyen áll, és elképesztően szép kilátás nyílik innen szinte az egész Káli-medencére, a Hegyestűre, a Tapolcai-medence tanúhegyeire és a Balaton medencéjére.

Fotó: Balaton Televízió

Kisfaludy Kilátó, Badacsony

A Badacsony 438 méter magas pontján épült kilátóból nem csak a a Balatonon tükröződő fényben és a tanúhegyekben gyönyörködhetünk, de egészen a fonyódi hegyekig is elláthatunk. Nem csak a panoráma, de maga a 2011-ben épített kilátó is különleges, formatervezésben túlmutat a hagyományos építészeti megoldásokon.

Fotó: Badacsonykilato.hu

 

Berzsenyi kilátó, Vonyarcvashegy

A Keszthelyi-hegységben található kilátóba egy kellemes túrával juthatunk fel, de kerékpárral is megközelíthető. A látvány pedig igazán pazar: tiszta időben szinte a fél Dunántúl látszik innen, sőt, az Alpok lábai és a Mecsek is. Érdemes tehát felkapaszkodnunk a Petőhegy 355 méteres magasságában megépített kilátóhoz.

Fotó: Turista Magazin

Milleniumi kilátó, Révfülöp

A Fülöp-hegyen magasodó kilátót 2001-ben, az államalapítás évfordulójára építették. Látványos, 360 fokos panorámában lehet részünk, ha felkapaszkodunk a tetejére, egészen a déli-partig ellátni innen. Révfülöpről oda-vissza 2 órás séta a kilátó, de akinek ez sok, autóval is megközelítheti.

Fotó: Hotel Magnolia