Balaton Televízió – A balatoni élmény portál!

2024. április 25., csütörtök

Tavasz + napsütés = piknik, avagy 2 recept, amit a szabadban is elkészíthetsz

Imádom a tavaszi illatokat, amikor nyílnak a fák virágai, amikor zöld szagú a lég, amikor langy szellő fúj, mert ekkor lehet a legjobb piknikező helyeket találni.
Persze, ha már megtaláltuk az eszményi kirándulóhelyet, akkor jöhet a jól megérdemelt majszolnivaló.
Ha rákeresünk a piknik szóra, a következőket adja ki:
“Szabadban rendezett összejövetel, ahova a résztvevők magukkal hozzák a közös fogyasztásra szánt enni- és innivalót.”
Ennél még szerintem senki nem tudná jobban megfogalmazni :).
Legutóbb Tihanyban jártam a belső tónál, ahol ötödmagammal, illetve egy csomó kirándulóval a háttérben, a szabadban követtem el főzési kísérletet.

A legnagyobb sikere persze az édes, eperlekváros és eprekkel díszített bundás kenyérnek volt, aminek az illata mindenkit a környékre csalogatott.
Persze, készítettem a szabadban avokádó krémet is, ami megosztotta a közönséget: van akinek nagyon ízlett, van akinek nagyon-nagyon ízlett :).

De a nagy attrakció részemről a tavaszi tekercs volt.

Elkészítésének folyamatából a rizstésztába tekeréstől, illetve a kisütéstől féltem.
De elmondhatom, hogy nem szakadt el a tészta, illetve a szél is úgy fújt, hogy épp ki tudtam sütni a tekercseket. Mindenkinek nagyon ízlett és tényleg elkészíthető tábori körülmények között is 🙂

Íme, egy kis ízelítő:

Édes bundás kenyér

Fotó: Madarász Ildikó

Hozzávalók:

szikkadt kenyér
tojás
tejszín (20% – 30%-os zsírtaralmú)
vaníliás cukor
eperlekvár
eperdarabok
kizárólag vaj a kisütéshez

A tojást a vaníliás cukorral és a tejszínnel villával felverem, és forróra hevített olajon az ebbe mártogatott kenyereket kisütöm. Megkenem eperlekvárral, eperszeletekkel díszítem és tálalom.

Tavaszi tekercsek

Fotók: Madarász Ildikó

Hozzávalók:

bármilyen idény zöldségek vegyesen
szója szósz

bors
fokhagyma
gyömbér
rizslapok
olaj

A zöldségeket egyforma nagyságúra szelem. A felhevített olajba megfuttatom a hagymát és a reszelt gyömbért, erre rakom rá fokozatosan a zöldségeket, majd szója szósszal kicsit átpárolom. Kb. 3-4 perc. Hagyom kicsit hűlni.
Ezután a rizstésztát vízbe áztatom, majd konyharuhára szedve, kis zöldséghalmokat teszek bele és feltekerem. Forró olajban kisütöm.

Madarász Ildikó

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Felül kell vizsgálni a nádgazdálkodást

Az OVF tájékoztatása szerint a Balatont kezelő Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság költségvetésében a korábbi évekhez hasonlóan, bruttó 3 millió forintot tudtak elkülöníteni nádaratásra, amit pályázat útján vállalkozókkal

tovább olvasom »

Szólj hozzá!