Egész évben várnak a termelői piacok a Balatonnál - Balaton Televízió hírportál

Egész évben várnak a termelői piacok a Balatonnál

Olyan ikonikus figurákkal találkozhatunk, mint például az usánkás Laci bácsi, aki gyümölcssajtokat készít fügéből, barackból és állítja, hogy teába is isteni a tömény gyümölcsmámor.

Szent meggyőződésem, hogy a piacoláshoz meg kell érni, negyven év körül, vagy afelett találjuk meg az igazi szakértőket.
Mivel már piacéretten szemlélem a világot, így igazi kis szakértő vált belőlem is. Imádok alkudozni, élcelődni, kérdezősködni, tanácsokat kapni és adni, tátott szájjal hallgatni a szépasszonyokat portékájuk dicsérete közben….

Keresem is a jó piacos helyeket. A legjobban a termelői és bolhapiacokat szeretem.
A Balaton körül is találunk jó pár ilyet és az a legjobb az egészben, hogy ezek nagy része télen is nyitva tart:

Szántódpuszta termelői és bolhapiac
Hévízi Termelői Piac
Liliomkert Piac – Káptalantóti
Tihanyi PIAC placc
Balatoni Hal- és Termelői Piac – Gyenesdiás
Fonyódi piac
Csopaki Ökopiac
Vászolyi Helyi Termelői Piac
Balatonbogláron és Balatonföldváron is piacozhatunk.

Fotó: Madarász Ildikó

Én legutóbb a hévízi piacon jártam….szerencsével!
Annyi érdekes emberrel találkoztam, hogy napestig erről csacsogtam otthon és aztán a kollegáimnak.
Csodás kézműves sajtok – amikből mindig adnak kóstolót – lekvárok, chutnyk, fűszerek százai várták a háziasszonyokat, hogy felhasználva őket boldogságot adjanak nem csak nekünk, hanem a család minden tagjának.
A tudatos vásárlók minőségi és vegyszermentes termékeket is találnak itt.

Fotó: Pixabay

Találkozhatunk olyan ikonikus figurákkal, mint például az usánkás Laci bácsi, aki gyümölcssajtokat készít fügéből, barackból és állítja, hogy teába is isteni a tömény gyümölcs mámor.
Zsuzsa egész nyáron gyógyteáknak valót gyűjt, illetve termeszt és szárítja a leveleket és virágokat, hogy jó tanácsok közepette, pontos használati utasítást adva gyógyuljunk tőle, illetve erősítsük az immunrendszerünket.

Fotó: Pixabay

A piacon nagy kedvencem volt Éva, aki olyan természetességgel, meggyőződéssel teli önbizalommal mondott el mindent a csodás libatermékeikről, hogy bármeddig elhallgattam volna.
És hogy milyen a füstölt, varrott libamell? Vagy a narancsos libamájas pástétom, vagy a vargányás libakolbász?
Szavakkal nem tudom eléggé jellemezni, egészen egyszerűen csak azt mondom, hogy:
MEG KELL KÓSTOLNI!

Madarász Ildikó

Iratkozz fel a Balaton Televízió Youtube csatornájára, ahol Ildikó főzőműsorait is láthatod!