Nevet keresnek a himalájai cédrusnak

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

A fotón látható Himalájai cédrus (Cedrus deodara) már 65 éves és kb. 22 méter magas. Még Folly Gyula, az alapító fia ültette, Folly Réka tulajdonos nagypapája 1955-ben. Bár sokáig élt a köztudatban, hogy villám sújtotta a fát, azért ilyen a teteje, az igazság az, hogy 1963-ban egy olyan hideg téli időszakban, amikor még március 31-én is volt hó a kert árnyékos részein, nagy valószínűség szerint elfagyott a csúcsa.

A játékban azok vesznek részt, akik az arborétum Facebook oldalán közzétett bemutatóban olvasott információk alapján kommentben nevet adnak a fának. A névjavaslatok közül a Folly kiválasztja a négy legjobbnak tartott változatot, ezekkel folytatódik tovább a játék második fordulója, amelyben a játékosok szavazatukkal döntik el, melyik legyen az örökbefogadható fa neve. A nyertes névadó egy évig a játékban megjelenő fa örökbefogadója lehet. A neveket 10.19-ig várják, 10.20-án pedig jön a következő forduló!

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Tizennyolcszoros árat fizettek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője. Kollár József, a Balatoni Hajózási

tovább olvasom »

Elutasítjuk a kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!