Megújul a zsindelyes pad

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kovács István, Balatonalmádi helytörténeti ismerője úgy tudja, a zsindelyes padot még az 1930-as években építették székely ácsok. Sőt, nem is egyet, hanem egyből két ilyet alakítottak ki. Az egymással szemben álló padok közül mára azonban már csak az egyik áll.

A tető azóta teljesen odalett, a hosszú évek alatt a pad állapota teljesen leromlott, benőtte a vadszőlő és más kúszónövények vették birtokba. A helyi Honismereti kör azonban 2000-ben felújította, sajnos azonban a tető állapota a 20 év alatt újra sokat romlott.

Az almádi városvezetés ismét szeretné a padot teljes pompájában látni, ám az a MÁV tulajdonában van, így a vasúti társasághoz kellett fordulni a rekonstrukció ügyében. Szerencsére a MÁV is örömmel támogatta a szépítés ügyét.

A tetőt mostanra kicserélték, a padozat ülőrésze és a háttámla már megújult, de a motívumok újravésése és újrafestése is megvalósul. A munkálatok várhatóan október végére fejeződnek be és ünnepélyes keretek között szeretnék majd átadni a megújult padot az almádiaknak.
Fotó: Facebook

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Tizennyolcszoros árat fizettek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője. Kollár József, a Balatoni Hajózási

tovább olvasom »

Elutasítjuk a kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!