Rajtol a 14. NN Ultrabalaton

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

A 14. NN Ultrabalaton szervezői a kontinens legzöldebb tömegsport-rendezvényét ígérték májusra, és mindez a módosított időpont ellenére sem változott. A versenyközpont csütörtökön nyit az egyéni versenyzők és az ultratávot teljesítő 2-3 fős csapatok előtt, pénteken pedig elrajtol a mezőny. Ugyanezen a napon, a délutáni órákban már a nagy létszámú csapatokat is Balatonfüredre várják a szervezők a szokásos sportszakmai expóval, aztán szombat hajnali négy órakor elrajtol a verseny.

A futókon kívül szép számú kerékpárossal is találkozhatnak majd a Balaton környékén autózók, ezért a szervezők kérik, hogy körültekintően közlekedjenek, hiszen a verseny útvonala többször is keresztezi, vagy magába foglalja a közutat.

A nagyobb futóversenyek az utóbbi években egyre több szemetet termeltek. Ebből a sorból kiállva az NN Ultrabalaton idén teljesen elhagyja az egyszer használatos műanyag poharakat, tányérokat. A verseny előtti tésztapartin újrahasznosítható papírétkészletet használhatnak a versenyzők, akiknek a táv megtétele során maguknál kell tartaniuk a terepfutó viadalokról ismert műanyag ivópoharat.

A szervezők mindennél fontosabbnak tartják, hogy mindenki épen és egészségesen mehessen haza. Éppen ezért Balatonfüreden a maszk viselése a versenyközpont egész területén kötelező lesz. Külön kérik az indulókat, hogy ahol sor alakulhat ki, ott ügyeljenek a megfelelő távolság megtartására.

Az NN Ultrabalaton alapítói 2007-ben egy 200 kilométer feletti ultrafutó-versenyt álmodtak meg. A résztvevők létszáma akkor 200 fő volt. Ehhez évről évre egyre többen csatlakoztak, így tavaly az indulók száma már meghaladta a 13 ezret. A szervezők a nevezéseket a megelőző év őszén nyitják meg; az NN Ultrabalaton egyre növekvő népszerűségét bizonyítja, hogy 2018-ban 22 perc, míg 2019-ben mindössze hat perc elegendő volt arra, hogy telt házas legyen a következő esztendőben az esemény. Utóbbi esetében a nevezések megnyitását követő egy óra múlva több mint ötszáz csapat jelentkezett a várólistára.

/MTI/

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Tizennyolcszoros árat fizettek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője. Kollár József, a Balatoni Hajózási

tovább olvasom »

Elutasítjuk a kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!