Október a gyaloglás hónapja

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) idén is kiemelt figyelmet fordít a gyaloglás népszerűsítésére.
970x250
A célja amellett, hogy felhívja a figyelmet annak egészségmegőrző hatására az, hogy az embereket ráébressze arra, hogy a gyaloglás élethosszig választható lehetősége önmagunk edzésének. Októberben tehát ismét megrendezi a Világ Gyalogló (hó)Napot, melyre tanintézmények (iskolák, óvodák), nyugdíjas szervezetek, közösségek: önkormányzat, sportszervezet, kulturális/egészségügyi szervezet (Közösségi Ház, Egészségfejlesztési Iroda, stb.), vallási közösségek jelentkezését várják a szervezők szeptember 22-ig.
A rendszeres, mérsékelt testmozgás erősíti az immunrendszert – erre pedig nagy szükségünk van az előttünk álló időszakban. A gyaloglás számos pozitív élettani hatása mellett (többek között hatékony zsírégető, remekül edzi a szív- és érrendszert, a tüdőt, javítja a tüdőkapacitást, ezáltal növeli az állóképességet) kutatások már azt is kimutatták, hogy a természetben történő mozgásnak jóval kedvezőbb hatása van a fizikai és a mentális egészségünkre is, mintha zárt térben sportolnánk. A gyaloglással tehát több legyet ütünk egy csapásra, ráadásul a legötletesebb, legkreatívabb túrákat a szövetség díjazza is.
Továbbra is fontosnak tartjuk a helyi, környékbeli nevezetességek

megismerését, azt, hogy észrevegyük a közvetlen környezetünkben lévő természeti vagy kulturális, építészeti, vallási értékek szépségeit.
Tavaly 15 ezernél is több résztvevő csaknem 260 túrán 1700-nál is több kilométert tett meg a kampány ideje, október 1-31 alatt. A megelőző években pedig mintegy 243 ezer ember 2576 helyszínen az országban csaknem 16 ezer kilométert tett meg gyalogosan- ezzel hétszer kerülték meg Magyarországot.

Nevezési határidő: szeptember 22.

Jelentkezés: online a masport.hu oldalon a Világ Gyalogló (HÓ)Nap alatt

A nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége kezdeményezésére 2020. október 8-ára hirdeti meg a Világ Gyalogló napot.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta a világ minden kontinensén, már legalább 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába.

 

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Rajtol a 14. NN Ultrabalaton

A 14. NN Ultrabalaton szervezői a kontinens legzöldebb tömegsport-rendezvényét ígérték májusra, és mindez a módosított időpont ellenére sem változott. A versenyközpont csütörtökön nyit az egyéni

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!