A Cserszegi fűszeres nemesítőjére emlékeztek

Bakonyi Károlyra, a Cserszegi fűszeres szőlőfajta nemesítőjére emlékeztek Keszthelyen, a halálának 10 éves évfordulója alkalmából rendezett emlék- és fotókiállításon – közölte az Agrárminisztérium (AM).
970x250

A közlemény szerint Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: Bakonyi Károly életművét az egész magyar nemzet figyelemreméltónak tartja, az a mai napig meghatározza az ország borkultúráját, segíti a borászok, szőlészek munkáját.
Munkásságának méltán híres fejezete a Cserszegi fűszeres, amely kiemelkedő nemzeti érték, 2017 óta a Magyar Értéktár része – tette hozzá.


Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor – fogalmazott az államtitkár.
Bakonyi Károly szőlőfajtái jól termeszthetők hazai viszonyok között. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel – hangsúlyozta az államtitkár.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Rajtol a 14. NN Ultrabalaton

A 14. NN Ultrabalaton szervezői a kontinens legzöldebb tömegsport-rendezvényét ígérték májusra, és mindez a módosított időpont ellenére sem változott. A versenyközpont csütörtökön nyit az egyéni

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!