A Cserszegi fűszeres nemesítőjére emlékeztek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

A közlemény szerint Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár az eseményen kiemelte: Bakonyi Károly életművét az egész magyar nemzet figyelemreméltónak tartja, az a mai napig meghatározza az ország borkultúráját, segíti a borászok, szőlészek munkáját.
Munkásságának méltán híres fejezete a Cserszegi fűszeres, amely kiemelkedő nemzeti érték, 2017 óta a Magyar Értéktár része – tette hozzá.


Elismertségre szert tenni, maradandót alkotni komoly szakmai tudással, folyamatos felkészüléssel, emberi tartással lehet. Egy-egy szőlőfajta eredményességét, kedveltségét pedig az igazolja, hogy mennyire keresett a belőle készített bor – fogalmazott az államtitkár.
Bakonyi Károly szőlőfajtái jól termeszthetők hazai viszonyok között. Magyarországon több mint 4 ezer hektáron foglalkoznak Cserszegi fűszeressel – hangsúlyozta az államtitkár.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Tizennyolcszoros árat fizettek

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) által meghirdetett, szerda éjjel zárult elektronikus árverésen 889,87 millió forintért kelt el Csopak közforgalmú kikötője. Kollár József, a Balatoni Hajózási

tovább olvasom »

Elutasítjuk a kettős minőséget

A fogyasztók többsége elutasítja a kettős minőséget, vagyis azt, ha azonos márkanév alatt országonként eltérő minőségű élelmiszerek kerülnek forgalomba – derül ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

300x250

Kövess minket Facebookon!

300x250

Kiemelt videó

300x250

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!