Ha Balaton, akkor hekk…, vagy kolbász?

Itt a Nagy balatoni kaja-csata negyedik fordulója. A győztes már az elődöntőbe jut.
970x250

Nem telhet el balatoni nyár hekk nélkül, jobban mondva “balatoni hekk” nélkül. Egyszerűen hozzá tartozik a strandi léthez, hogy eszünk a büfében egy hekket, ki-ki kenyérrel, vagy sült krumplival, és persze koviubival.
Sokan hiszik azt, hogy a hekket a Balatonból fogják, de ez természetesen csak mítosz és tévedés. Az egyébként nem túl szép ragadozó hal kisütve nagyon finom, fehér húsa miatt a magyarok “húsevő gyomra” is könnyebben megbarátkozik vele. Főleg, hogy mi ezt is “magyarosan” esszük, paprikás lisztben megforgatva, rengeteg olajban kisütve. Mégis esszük. Mert jó, és mert a balatoni feeling része.

Ugyanennyire képezi a balatoni strandolás szerves részét a sült kolbász. Hiába a beach food forradalom, a sült kolbász-evés a strandon ugyanannyira része a programnak, mint a labdázás a vízben, vagy a vízibiciklizés. Mustárral, kenyérrel, papírtányéron, műanyag evőeszközzel. Mert így a legjobb. Vagy legalább is így adják a büfében, nincs más választásunk. A lényeg, hogy friss legyen. És meleg. És ropogós. Egyesek szaftosabban, míg mások szárazabban szeretik a sült kolbászt, de van, aki szerint lángossal a legjobb.

Itt az ideje, hogy ennek a háborúnak egyszer, s mindenkorra kihirdessük a győztesét.

Döntsétek el! Hekk, vagy sült kolbász?

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Rajtol a 14. NN Ultrabalaton

A 14. NN Ultrabalaton szervezői a kontinens legzöldebb tömegsport-rendezvényét ígérték májusra, és mindez a módosított időpont ellenére sem változott. A versenyközpont csütörtökön nyit az egyéni

tovább olvasom »

Szólj hozzá!

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!