Első dolguk a disznóvágás volt

970x250

Az alakulóban levő Káptalantóti Sport és Kulturális Egyesület tagjai szeretnének tenni a településükért, hogy ötvenen együtt lendítsenek a sport- és kulturális életen.

Az egyesület első rendezvénye volt a szombati disznóvágás volt, amelyre eddig csak egyszer volt példa a faluban – tudtuk meg Köves Mihálytól, az egyesület elnökétől. – Egyben csapatépítő program is a mai, de örömmel látunk mindenkit. A közel 170 kilós disznó Buda István, helyi barátunktól származik, Pintér Dominik a böllér szerepét vállalta fel. Itt helyben tisztítottuk meg és daraboljuk fel a húst. A házigazda, Tóth Imre biztosította a csapatnak a reggelit a Langallós és kemencés házban, az egyesületi tagok pogácsát sütöttek reggelre. A kemencét már bemelegítettük a sül húsoknak, fő a káposzta, mindent a helyi receptek szerint készítünk el. Füstölőre csak a szalonna megy, de készül véres hurka és kolbász nagyanyáink fűszerezése szerint, és mindenki kóstolóval megy haza. Sül az oldalas, a pecsenye, rotyog a húsos káposzta, májat sütünk – mondta Köves Mihály, akinek az édesanyja felelt az ízvilágért, fűszerezésért. Mivel sok a fiatal és a kisgyermek, így a csípős kolbász mellett klasszikus is készült. A munkába még Márió, a harmonikás is besegített és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő ugyancsak meglátogatta a fiatalokat.

Az egyesület tagjai legközelebb Mikulás ünnepséget szerveznek a gyerekeknek a kemencésházban, ahol Tibi bohóc ezúttal krampuszként ad műsort, míg a Mikulás megérkezik.

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!