Ismerkedj meg a Giro d’Italia útvonalával

970x250

Első alkalommal rendezik meg a Badacsony 200 elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrát, amit a Bakony 200 közel 30 éves, töretlen népszerűsége segített életre hívni.


A túrát tömören a bringa, Badacsony, Balaton második vonala, bor címszavakkal lehetne jellemezni. A legrövidebb, Kicsi táv 28 kilométeres, amit szinte mindenki tud teljesíteni. Némi előképzettségre szüksége van annak, aki a Sprint távot választja a maga 67 kilométerével és 510 méteres szintkülönbséggel. Az edzetteknek, kihívást keresőknek vagy épp a duatlon OB-ra készülőknek a 103 kilométeres táv javasolt, ahol mintegy 820 méteres szintkülönbséget és a lehető legtöbb természeti látnivalót szedték össze a szervezők. A családosoknak egy ingyenes, könnyed, 17 kilométeres vezetett túrával készülnek a szervezők.

Egy borvidékről üres kézzel nem térhet haza senki, így minden teljesítőnek egy üveg badacsonyi nedű lesz a jutalma.

Tóth András, a teljesítménytúra főszervezője így fogalmazott: “Néhány éve már dédelgettem egy olyan túra tervét, ami a Balaton-felvidék nyugati oldala mellett a Keszthelyi-hegységen is végighalad. Szeretném megmutatni minél több bringásnak, hogy ez is egy kerékpározásra érdemes vidék. A rajt és célhelyszínnek a badacsonytomaji Hableányt választottuk, ami egyben hagyományőrző és ugyanakkor úttörő a maga nemében, akárcsak a Badacsony 200 teljesítménytúra.”

Oszd meg ismerőseiddel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Neked ajánljuk még!

Szólj hozzá!

Iratkozz fel a Balaton legfrissebb híreiért

Adataid megadásával önkéntesen elfogadod, hogy a Triál Média Kft. részedre heti rendszerességgel hírlevelet küldjön, továbbá elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

© 2020 Balaton Televízió – Minden jog fenntartva!