Ezért ne menj rá autóval a Balaton jegére – videó

Előfordulhat, hogy egy adott helyet a befagyott tavakon a legegyszerűbb megközelíteni, és vannak, akik attól érzik menőnek magukat, ha kocsival hajtanak rá a jégre.

Három elrettentő példa, hogy miért ne hajtson senki a tó jegére az év eleji fagyok idején.

Előfordulhat, hogy egy adott helyet a befagyott tavakon a legegyszerűbb megközelíteni, és sajnos vannak, akik attól érzik menőnek magukat, ha kocsival hajtanak rá a jégre. Három példa arra, hogy ez miért is nem olyan jó ötlet:

Az alábbi videó hőse a Michigan-tó jegére hajtott rá, mivel egyik barátja szerint a jég elbírja a hószánokat. Ő pedig ebből azt gondolta, hogy akkor a Cadillac sem okoz problémát. Tévedett…

The winter #holdmybeer olympics continue!#hammerdown

Közzétette: Hammer Down Boating – 2017. december 17.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sofőr ki tudott menekülni az autóból.

A Balatonon is történt hasonló eset, 2012 telén két Hummer tulajdonos is úgy vélte, hogy elég vastag lehet a tó jege ahhoz, hogy ráhajtsanak. Nekik sem lett igazuk:

Fotó forrása: Vezess.hu

 

Az évtizedek telnek, de mi emberek lényegében mit sem változunk. A Balaton jegének tesztelésére 1970-ben is akadt már önként jelentkező. Ám a Hummernél lényegesen karcsúbb járművel sem birkózott meg a magyar tenger jege. A média munkatársai a net és a kamerával felszerelt okostelefonok világa előtt is szépen ráéreztek arra, hogy ebből sztori lesz, és pillanatok alatt a helyszínen termettek.

Fotó: Várkonyi Péter

 

Bízunk benne, hogy ezen a télen is vastagra hízik a jégtakaró a Balatonon, ám a fenti veszélyes mutatványok helyett azt javasoljuk mindenkinek, hogy maradjunk inkább a korcsolyázásnál! Ha enyhébbek lesznek a még előttünk álló téli hónapok akkor sincs gond: kattints ide, és nézd meg, hol korizhatsz, ha nem fagy be a Balaton.

Forrás: Facebook, Vezess